Tuva med medalje under Nordisk juniorlandskamp!

Etter en sterk sesonginnledning var Tuva Lislevand en av 6 jenter som ble tatt ut til å representere Norge under Nordisk Juniorlandskamp i Estland denne helga. I tillegg til sterke individuelle løp tok hun med seg medalje på stafetten!

2019-01-28
oe.kallhovd

Etter en sterk innledning på sesongen var Tuva Lislevand en av 6 jenter som ble tatt ut til å representere Norge under Nordisk Juniorlandskamp i Estland denne helga.

Mesterskapet åpnet fredag med sprint i klassisk stil. På prologen gikk Tuva inn til en sterk 13. plass, nest best av de norske jentene. Etter finalerundene  fin 13. plass – kun en fotofinish unna semifinaleplass.

Lørdag var det 5 km skøyting på programmet. Der fortsatte hun å imponere, og ble nr. 6. Kun 28 sekund bak Ida Haapala fra Finland som stakk av med seieren.

Søndag ble mesterskapet rundet av med stafett, der fikk Tuva fikk sjansen for det norske andrelaget. Der gikk hun en god andre etappe i 3 km skøyting. Med det bidro hun til at laget hennes gikk inn til en meget gledelig andreplass, 5,9 sekund bak det norske førstelaget som vant, og 9 sekund foran USA på tredjeplass.

Tuva forteller om gode opplevelser i Estland! Hun kunne gå med senka skuldre, og gikk derfor hardt ut fra start – særlig på lørdag hvor hun imponerte med 6. plass. I tillegg til medaljen på søndagens stafett tar hun ta med seg mye lærdom og gode erfaringer. Målet for resten av sesongen er å fortsette å kjempe om topp 10 plasseringer i Norgescupen. På en topp dag er drømmen igjen å stige opp på pallen og ta medalje under Norgescup eller junior-NM!

Alle bilder: med tillatelse fra Hovden Skigymnas