Thomas Linnebo Mollestad vinner av Hovedlandsrennet!

Første dag av årets Hovedlandsrennet på Gålå ble en fantastisk dag for Oddersjaa!

2019-03-01
oe.kallhovd

Første dag av årets Hovedlandsrenn på Gålå ble en fantastisk dag for Oddersjaa. Strålende vær, et par minusgrader og flott løyper skapte fine rammer for dagen. Ikke rart det var god stemning i leiren til Agder og Rogaland skikrets, som Oddersjaa er en del!

Det er i år bortimot 1 000 løpere påmeldt til Hovedlandsrennet, løpet som regnes fo å være uoffisielt Norgesmesterskap for 15 og 16 åringer.

Jenter 15 år var først ut på dagens distanserenn i skøyting. Astrid fulgte opp den flotte utviklingen ho har hatt denne sesongen med et solid skøyteløp ho kan være godt fornøyd med.

Videre fulgte guttene i 15 års klassen opp med gode løp, og hadde gode opplevelser i den tøffe 5 km løypa. Aller mest fornøyd var Daniel som ble nr. 128 blant over 300 fullførende løpere.

I jenter 16 klassen leverte Camilla en flott debut på Hovedlandsrennet, og fikk en veldig fin 38. plass blant 200 fullførende jenter.

I den sist startende klassen, gutter 16 år, hadde vi to løpere til start, Hans og Thomas. Hans gikk inn til et løp han er ok fornøyd med, og ser fram til å bite enda hardere ifra seg på morgendagens sprint.

Thomas har hatt en veldig sterk sesong, og hadde på forhånd ambisjoner om å hevde seg i toppen av klassen. Han var blant de sist startende i klassen, og hadde dermed konkurrentenes tider å bli sekundert mot.

Thomas kjente tidlig at han hadde en god dag, etter en offensiv åpning fikk han gode sekunderinger. Da han mot slutten av løpet skjønte at det dreide seg om en sekundstrid om gullet var det bare å gi alt! Etter en heroisk sluttspurt, kom han i mål så sliten som han aldri hadde vært før. Og det holdt til gull! Fem sekund foran nr. to, Fredrik Hoksrud Myhre fra Gulset. En kjempeprestasjon av Thomas! Å vinne hovedlandsrennet er det klart største man kan oppnå som 16 åring.

Etter løpet fortalte Thomas at: «Jeg visste at jeg var i god form, og kunne være med å kjempe høyt der oppe, men at det skulle bli seier hadde jeg aldri trodd. Helt rå opplevelse!»

I morgen er det klart for nytt renn på Gålå, sprint i klassisk stil.