Oddersjaa-løper med 4. plass i Holmenkollen

Oddersjaa stilte med hele 14 løpere i landets største skifestival for ungdom, Oslo Skifestival i Holmenkollen. Og flere imponerte stort. Linne (t.v.) tok åttendeplass og Thomas (t.h.) fjerdeplass i hver sin klasse.

2018-01-22
Tor Mjaaland

DSC_0664.JPG

Med to tusen løpere fra 8 til 20 år fikk de virkelig testet formen. Og gøy var det å se at flere av Oddersjaa-løperne var helt i tetsjiktet i klasser med over 100 løpere. Der de aller fleste har hatt langt bedre treningsforhold enn sørlendingene.

Hard konkurranse

Thomas L. Mollestad i 15-års klassen og Linne Ausland i 14-års klassen var nok de som imponerte mest der alle 14 vist stor innsats og ble heiet frem av klubbvenner, ledere og foreldre.
Thomas L. Mollestad (15) slo til med en fantastisk 4. plass på 5 km fri teknikk på lørdag. I jaktstarten på søndag tapte han spurten om fjerdeplassen med et tidel. Dette lover godt for KM på Hovden til helga. Linne Ausland (14) var strålende fornøyd med åttendeplassen sin på 3 km fri.

14 deltakere fra Oddersjaa

I Thomas sin klasse var det 103 som fullførte, han var 19 sekunder bak vinneren og hadde bare fem sekunder opp til pallen. I Linne sin klasse var det 73 som fullførte. Hun var 30 sekunder bak vinneren.

IMG_3326.JPG

Alle viste full innsats opp Hellnerbakken og på Northug-sletta. Det å få gå i de samme løypene som verdenseliten gav mersmak og var virkelig motiverende. Stemningen i det nasjonale anlegget var stor da alle de unge håpefulle ble heiet frem.

Stafetter på søndag

Søndag ble det arrangert stafetter for aldersgruppen 8-14 år. Oddersjaa hadde fire lag på startstreken.
Og da alle Oddersjaa-jentene møtte Therese Johaug på T-banen opp til Holmenkollen, og hun stilte villig opp på selfies, var stemningen på topp i Oddersjaa-leiren. Ingen tvil om at de ser frem til at Therese Johaug igjen er klar til å konkurrere.

Astrid White og Linne Ausland fra Oddersjaa sammen med Elisa Vestvik Edland fra Gjesdal IL